Van nachtmerrie naar totale renovatie

Renovatie met brandvertragende panelen

Na een heftige brand in de rookruimte bij Jan Schilder Vis in Enkhuizen, waar alle HACCP wanden en HACCP plafonds volledig verwoest waren was de nachtmerrie compleet voor Jan Schilder. Jan was op zoek naar een partij die snel en gericht kon schakelen om de huidige ruimte te slopen en weer op te bouwen. Na contact met Hydewa Beneluxx, zijn HAP en Hydewa samen op locatie geweest in Enkhuizen om de situatie te beoordelen.

In de ruimte waren in het verleden al Glasbord hygiënische wanden van Hydewa Benelux aangebracht door middel van directe verlijming. Ondanks de brand zaten deze nog goed vast aan de ondergrond. We hebben er voor gekozen om deze na grondige reiniging te laten zitten en er een sandwichpaneel van 20 mm voor te plaatsen met daarop een brandvertragende Glasbord FXE plaat met FM approved label, iets wat een eis werd van de brandverzekering.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Wij zijn gestart met 1 dag sloopwerk, waardoor de echte schade en mogelijke oplossing zichtbaar werd. Nadat de ruimte eerst grondig gereinigd is startte de aannemer met het vervangen van het dak en haalde al het natte en beschimmelde hout voor ons weg en verving waar nodig bepaalde gedeelten zodat wij weer konden monteren op een goede ondergrond.

  FM approved brandvertragende panelen!

  HACCP plafonds & FM approved panelen

  Na een aantal dagen van goed drogen zijn wij begonnen met het plaatsen van de nieuwe hygiënische voorzetwanden en HACCP plafonds, welke ook uitgevoerd is met een Bs2d0 FM approved hygiënisch sandwichpaneel.

  Alle aansluitingen zijn hygiënisch afgewerkt met onze foodsave verbindingen, zowel 2-componenten als 1-componenten om de hygiënische wanden aan de HACCP en NVWA regels te laten voldoen.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Optimaal beschermd tegen impact

  Ter bescherming van de wanden hebben wij na inventarisatie van de wandimpact van karren, een prefab betongevulde RVS plint van 300 mm hoog geplaatst, waardoor de hygiënische wand optimaal beschermd is tegen impact van palletwagens en karren.
  Na een week van hard werken hebben is de nieuwe hygiënische rookruimte naar tevredenheid opgeleverd.

  “Professionele partij die weet wat er komt kijken”

  Jan Schilder over de samenwerking met HAP en Hydewa Benelux: ‘vanaf moment 1 was duidelijk dat ik met een professionele partij te maken had die weten wat er komt kijken bij het afwerken van een hygiënische ruimte. Als er weer een verbouwing plaats gaat vinden dan weet ik waar ik moet zijn’

  Jan, bedankt voor je medewerking en wij wensen jou veel werkplezier in de gerenoveerde ruimte en hopen dat je dit natuurlijk nooit meer hoeft mee te maken.

  Vrijblijvend advies op maat

  HAP Hygiënische Afbouwprojecten voorziet u van het juiste advies voor uw hygiënische wanden, hygiënische plafonds en hygiënische vloeren. Maar ook voor brandvertragende panelen! Hebt u ook voornemens om uw  te renoveren? We komen graag geheel vrijblijvend met u in contact.

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware