FRP panelen

FRP panelen: de oplossing voor wand en plafond

In diverse industrieën is het erg belangrijk dat de bedrijfsruimte voldoet aan strenge HACCP richtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. Door de juiste materialen toe te passen op de juiste plaats, kunt u langdurig gebruik maken van een goede bedrijfsruimte die geschikt is voor uw bedrijfsomstandigheden. Een zeer geschikt materiaal voor een bedrijfsruimte met hoge hygiëne-eisen is: FRP. In dit blog vertellen we u meer over panelen van dit materiaal.

Wat zijn FRP panelen?

FRP staat voor Fiberglass Reinforced Polymer. Of in het Nederlands: glasvezel versterkte polyesterplaten. Bij het produceren van de panelen worden glasvezel en glasvezelmatten verweven met polyester kunsthars, tot een homogene samenstelling. Dankzij deze structuur zijn de panelen extreem sterk, duurzaam, niet corrosief en makkelijk te reinigen. Het oppervlak van de panelen is glad of voorzien van reliëf.

Wat zijn de voordelen van FRP panelen?

glasvezel versterkte polyester panelen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne. De panelen zijn vuilafstotend, slagvast en schimmel- en bacteriewerend. Daarnaast zijn FRP panelen niet absorberend, waardoor het in vochtige ruimtes geplaatst kan worden. Een aantal van de voordelen van FRP panelen op een rij:

  • Hoge hygiëne
  • Eenvoudig te reinigen, speciale reinigingsmiddelen zijn niet nodig
  • Voldoet aan alle eisen voor hygiëne en kwaliteit in de relevante industrieën (EU-richtlijnen, HACCP, etc.)
  • Hoge mechanische belastbaarheid
  • Extreem schok- en krasbestendig
  • Chemicaliën- en zuurbestendig
  • Goed bestand tegen vocht
  • Blijft elastisch: zelfs bij het aanbrengen van rondingen ontstaan er geen kleine stress scheuren
  • Kleurvast, vergeelt niet, zelfs niet bij contact met ammoniak

Waar worden glasvezel versterkte polyester panelen voor gebruikt?

FRP panelen zijn eenvoudig te monteren in uw bedrijfsruimte. Hierdoor kunnen de panelen op veel verschillende plekken gemonteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan directe verlijming op uw huidige wanden, voorzetwanden, scheidingswanden en het plafond. Branches waarin FRP panelen onder andere worden gebruikt zijn: slagerij, visindustrie, cleanrooms, zuivelindustrie.

Bestel direct hygiënische polyester panelen bij HAP

Wilt u meer weten over FRP panelen? Bij HAP helpen we u graag verder. Vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier op deze website, bel ons via 0314 – 391814 of stuur een mail naar info@hapbv.nl. Ook biedt HAP de mogelijkheid om contact op te nemen voor een vrijblijvende afspraak op locatie. Wij bekijken dan zorgvuldig wat de huidige situatie is, wat de nieuwe situatie moet worden of wat er aangepast moet worden. Aarzel dus niet en neem contact op.

huuskes
burger king
subway
Brand
Johma
Vion
Slagerij
Pepsico
Keurslager
Aware