Panelen Vergelijken

Wandpanelen > vergelijken

Vergelijken

Om inzichtelijk te maken waar de aantoonbare verschillen zitten in de diverse merken glasvezelversterkte polyester platen (FRP/GFK – platen), hebben we een vergelijk gemaakt. Dit vergelijk is op basis van een aantal certificaten en testresultaten. In de basis lijken FRP / GFK platen erg veel op elkaar maar er zijn een aantal factoren waarop er toch wezenlijke verschillen zijn wat een meerwaarde kan zijn voor u als klant.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  FRP/GFK is een hoogwaardig product voor toepassingen van specifieke aard. Hygiëne of hoge impact. HAP erkent de voordelen van FRP/GFK en is voorafgaand aan de keuze voor een leverancier een onafhankelijk onderzoek gestart om een gedegen keuze te maken.

  HAP streeft naar de hoogste kwaliteit, om tot de keuze te komen voor het juiste materiaal hebben we onderzocht welk materiaal voor ons het meest geschikt is. De bevindingen staan hierboven in de tabel, en worden hieronder toegelicht. Uiteindelijk is Glasbord® het A-merk gebleken.

  Design Varietex HAP

  Uitkomst vergelijkingen:

  Glasbord® Wonderboard Glassliner Lamilux  Polser Fibrosan
  HACCP certificaat
  Greenguard certificaat
  Krasvastheid (zie film) ✓✓✓
  Brandklasse C nb*
  Brandklasse B nb*
  FM Global approval
  USDA richtlijnen nb*
  ASTM richtlijnen nb*

  Glasbord®

  Glasbord® wordt omschreven door de leverancier als het A-merk op de markt. Op de onderzochte punten door HAP scoort Glasbord® bij uitstek het beste. Glasbord® is het enige glasvezelversterkte polyester met een HACCP International certificaat. Dit certificaat wordt
  uitgegeven door de internationale HACCP keurmerk organisatie.

  Naast dit keurmerk is Glasbord® ook de enige met een Greenguard gold certificaat. Dit certificaat laat zien dat Glasbord® onafhankelijk is getest op uitstoot en niet schadelijk is voor de gezondheid, gold is het hoogst haalbare keurmerk. Keurmerken zijn theoretisch maar zeggen natuurlijk wel iets, want een keurmerk krijg je niet zomaar. Glasbord® voldoet ook aan de Amerikaanse richtlijnen USDA en ASTM.

  Op brandklasse niveau zijn er diverse niveaus, er zijn Europese testrapporten voor de E klasse en de Bs2d0 klasse. Groot verschil met overige materialen is dat Glasbord® een FM Global Approval heeft, dit is een wereldwijd keurmerk voor de brandklasse die gevraagd wordt in veel voedingsfabrieken. De theorie laat ons zien waarom wij voor Glasbord® van Hydewa hebben gekozen, daarnaast hebben we ook een praktische test gedaan met het materiaal. Dit is te zien in de test video, hierin komt naar voren dat de speciale Surfaseal laag van Glasbord® bescherming biedt tegen de hoogste vorm van krassen en dat het materiaal ten alle tijden onaangetast blijft door invloeden van buitenaf.

  Wonderboard

  Wonderboard is een glasvezelversterkte plaat zonder toplaag. De Wonderboard plaat voldoet aan de USDA en ASTM richtlijnen zoals opgesteld in Amerika. De plaat is minder krasvast dan Glasbord®, wat te zien is in de testvideo. Dit zorgt ervoor dat er na beschadiging vuil in kan trekken. Op moment van onderzoek zijn er geen officiële certificaten voor Wonderboard te vinden voor HACCP en Greenguard. De brandklasse rapporten over Wonderboard zijn op Europees niveau te vinden voor de Euroklasse E , Cs3d0 en Bs2d0. Er is geen FM global approval beschikbaar op het moment van onderzoek.

  Glasliner

  Glasliner is eveneens een glasvezelversterkte plaat zonder toplaag. De Glasliner plaat voldoet net als Glasbord® en Wonderboard aan de USDA en ASTM richtlijnen zoals opgesteld in Amerika. De Krastest is vergelijkbaar met Wonderboard, zoals te zien in de video. Dit zorgt ervoor dat er na beschadiging vuil in kan trekken. Er zijn op het moment van dit onderzoek geen certificaten beschikbaar van HACCP en Greenguard voor Glasliner. De brandklasse rapporten over Glasliner zijn op Europees niveau te vinden voor de Euroklasse E , Cs3d0 en Bs2d0. Gelijk aan Wonderboard heeft glasliner op dit moment geen FM global approval.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Lamilux

  Lamilux is een Europese producent van FRP/GFK platen. We hebben geen monster van dit materiaal dus helaas hebben we geen krasvastheid test kunnen uitvoeren. Vanwege de algemene hoge kwaliteit van FRP/GFK materiaal gaan we er vanuit dat dit materiaal minimaal gelijkwaardig is aan Glasliner/Wonderboard. De panelen van Lamilux beschikken op het moment van onderzoek niet over een HACCP certificaat of een greenguard certificaat. De brandklasse is aantoonbaar door rapporten zowel voor de euroklasse E als de europese Bs2d0. Het is voor ons niet achterhaalbaar of de lamilux plaat voldoet aan de USDA/ASTM richtlijnen.

  Polser

  Polser is een turkse fabrikant van FRP / GFK panelen. Deze leverancier produceert panelen zonder toplaag. Evenals de FRP platen van Lamilux hebben we van Polser geen monster kunnen bemachtigen dus gaan we uit van de standaard hoge krasbestendigheid van FRP/GFK platen. De panelen van Polser voldoen aan de Amerikaanse richtlijnen USDA/ASTM, dit is aangegeven op de website van de leverancier. De krasvastheid is gebaseerd op de algemene krasvastheid van FRP/GFK platen omdat er op dit moment geen monster beschikbaar is. Een officieel HACCP international of greenguard certificaat is niet beschikbaar op het moment van onderzoek. De FRP platen van polser voldoen aan de Europese regelgeving qua brandveiligheid volgens de Euroklasse E of Bs2d0.

  Fibrosan

  Fibrosan is eveneens een turkse fabrikant van FRP/GFK platen. De overeenkomsten zijn op papier groot met Polser en overige FRP platen. Het is een FRP plaat zonder toplaag. Er zijn geen certificaten verkrijgbaar van HACCP international of greenguard. Brandklasse certificering is aanwezig op Europees niveau voor de euroklasse E en Bs2d0. Er is geen FM global approval certificering op het moment van onderzoek.

  Neem vrijblijvend contact op voor advies!

  Wilt u dat wij met u meedenken met u? Wij nemen hierin ook uw wensen mee op gebied van elektra mee indien gewenst. Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware