Plinten en vloeren

Panelen > Plinten en vloeren

Plinten en vloeren

De keuze voor de juiste vloer en wand voor uw bedrijfssituatie of de gebruiksintentie van uw ruimte is er een die je maar een keer goed kunt maken. Wanneer de ideale wand en vloer keuze gemaakt zijn dan komt in oogpunt van de hygiëne, het belangrijkste vraagstuk. Hoe wordt de wand – vloer aansluiting gemaakt? Om voor elke situatie een passende oplossing te bieden hebben wij een divers programma in plintmogelijkheden.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Mogelijkheden

  De mogelijkheden om de vloer af te werken zijn legio. Belangrijk is dat de keuze past bij uw vloer, wand en uw situatie. Hiermee bedoelen we de situatie van uw bedrijfsruimte maar ook de manier hoe u werkt en wat er in uw bedrijf gebeurt. In een situatie bij een bakkerij waar veel broodkarren gebruikt werden, was continu op hetzelfde punt beschadiging aan de wand. Wij zijn daar op locatie geweest en hebben de situatie en transport geanalyseerd, na deze analyse hebben wij een plint oplossing geadviseerd inclusief wandbescherming. Deze oplossing is na 3 jaar nog steeds perfect en de wanden worden niet meer beschadigd, situatie afhankelijk meedenken past bij HAP.

  De beste plintkeuze is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Is er verkeer in uw ruimte? (heftrucks, palletwagens of andere verkeer)
  • Hoe wordt er schoongemaakt?
  • Wat is de wandafwerking of wat wordt de wandafwerking?
  • Wat is de vloerafwerking of wat wordt de vloerafwerking?

  HAP denkt graag met u mee, om tot de juiste oplossing te komen voor uw situatie!

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Soorten plinten

  Wanneer er geen plintafwerking gewenst is, dan werken wij de wanden strak af op huidige vloer. Indien er een nieuwe vloer komt, op de nieuwe vloer. Eventueel om het geheel vloeistofdicht af te werken sluiten we op de vloer aan met een kit of 2-componenten verbinding. Deze verbinding wordt halfrond afgesmeerd om aan de hygiëne normeringen te voldoen.

  Indien er een nieuwe vloer komt, plaatsen we onze wand op 5-7 cm hoogte van de vloer zodat er een hygiënische holplint tegen onze platen aangesmeerd kan worden. Dit zorgt voor een strakke aansluiting.

  Indien er ook verkeer in een ruimte is, dan moet de plint naast hygiënisch ook bestand zijn tegen de impact van het verkeer. Er kan gekozen worden voor een RVS stootplint met dikte 2/5/10/20 cm met een hoogte van 5/10/20/30/40 cm.

  Deze plint kan zowel op de vloer geplaatst worden met een voet. Er kan ook gekozen worden voor een plint met sparing voor een hierboven omschreven holplint.

  Als afwerking tussen een vloer en wand kan ook een kunststof plint gemonteerd worden. Deze dient ter bescherming van de vloer-wandaansluiting en is geheel hygiënisch.

  In speciale situaties is er altijd een mogelijkheid om naar een maatwerkoplossing te gaan, bijvoorbeeld als er direct na uw plint een goot ligt waardoor er geen standaard plint toepasbaar is. Wij kunnen een plint op maat maken als de situatie daar om vraagt.

  Neem vrijblijvend contact op!

  Bent u benieuwd welke plint en vloeroplossing voor u het meest geschikt is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken.

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware