Eind 2021 heeft HAP Hygiënische Afbouwprojecten de vraag gekregen om een advies en vrijblijvende offerte uit te brengen voor de slacht koelcel bij Kroon vlees te Groningen, het ging hier met name om de wanden. In deze moderne slachterij welke is voorzien van optimale apparatuur wordt een basis gelegd voor kwaliteitsvlees. Al het vlees wordt nog op ambachtelijke wijze geslacht en voldoet daarmee ook aan de strengste kwaliteitseisen. Er kan hier onder één dak geslacht, uitgebeend, uitgesneden en vacuüm verpakt worden. Daarna moet het vlees uiteraard de koeling in.
Henk Luinge sprak na afloop tevreden over de samenwerking: ‘HAP heeft vanaf moment 1 vertrouwen gewonnen en zijn de afspraken nagekomen, daar waar het project uitgesteld moest worden wegens Corona, werd ook netjes tijdig geïnformeerd. Ik ben zeer tevreden over het resultaat’.
Om tot een goed advies te komen voor de renovatie van de koelcel, is HAP Hygiënische Afbouwprojecten langs geweest op locatie om de situatie te beoordelen. Alle omstandigheden worden opgenomen, de temperatuur, luchtvochtigheid, manier van schoonmaken en de staat van de huidige wanden worden onderzocht. Daarna wordt er gekeken naar wat er gebeurt in de cel, hoe wordt er schoongemaakt, hoe worden de wanden belast en wat is er nodig om de hygiënische wanden bestand te maken tegen deze impact.
Na de uitgebreide inventarisatie van de huidige slachtkoelcel wanden, heeft HAP geadviseerd om HACCP voorzetwanden van 20 mm toe te passen met een kern van Polypropyleen, zodat deze ook tegen de impact beschermd is. Op de 2 meest kritische hoogtes zijn HPE stootranden toegepast om de incidentele puntbelasting op te kunnen vangen. De buitenhoeken zitten allemaal op kwetsbare plekken, plekken waar veel transport plaatsvind. Onder andere de karkassen komen hier langs, daardoor hebben we hier RVS hoeken toegepast voor een lange levensduur.