Renovatie koelcel Kroon Vlees te Groningen

Renovatie koelcel met geringe downtime

Nieuw hygiënische wanden in koelcel

Eind 2021 heeft HAP Hygiënische Afbouwprojecten de vraag gekregen om een advies en vrijblijvende offerte uit te brengen voor de slacht koelcel bij Kroon vlees te Groningen, het ging hier met name om de wanden. In deze moderne slachterij welke is voorzien van optimale apparatuur wordt een basis gelegd voor kwaliteitsvlees. Al het vlees wordt nog op ambachtelijke wijze geslacht en voldoet daarmee ook aan de strengste kwaliteitseisen. Er kan hier onder één dak geslacht, uitgebeend, uitgesneden en vacuüm verpakt worden. Daarna moet het vlees uiteraard de koeling in.

Henk Luinge sprak na afloop tevreden over de samenwerking: ‘HAP heeft vanaf moment 1 vertrouwen gewonnen en zijn de afspraken nagekomen, daar waar het project uitgesteld moest worden wegens Corona, werd ook netjes tijdig geïnformeerd. Ik ben zeer tevreden over het resultaat’.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Koelcel renovatie

  Inventarisatie, wat is er nodig om deze koelcel te voorzien van HACCP wanden?

  Om tot een goed advies te komen voor de renovatie van de koelcel, is HAP Hygiënische Afbouwprojecten langs geweest op locatie om de situatie te beoordelen. Alle omstandigheden worden opgenomen, de temperatuur, luchtvochtigheid, manier van schoonmaken en de staat van de huidige wanden worden onderzocht. Daarna wordt er gekeken naar wat er gebeurt in de cel, hoe wordt er schoongemaakt, hoe worden de wanden belast en wat is er nodig om de hygiënische wanden bestand te maken tegen deze impact.

  Advies, de wanden waar wij voor staan, staan voor kwaliteit!

  Na de uitgebreide inventarisatie van de huidige slachtkoelcel wanden, heeft HAP geadviseerd om HACCP voorzetwanden van 20 mm toe te passen met een kern van Polypropyleen, zodat deze ook tegen de impact beschermd is. Op de 2 meest kritische hoogtes zijn HPE stootranden toegepast om de incidentele puntbelasting op te kunnen vangen. De buitenhoeken zitten allemaal op kwetsbare plekken, plekken waar veel transport plaatsvind. Onder andere de karkassen komen hier langs, daardoor hebben we hier RVS hoeken toegepast voor een lange levensduur.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Geringe downtime, geen verloren slachtdagen

  Geringe downtime, geen verloren slachtdagen.
  Andere uitdaging bij Kroon vlees is, dat de slachtdagen eigenlijk het hele jaar door dienen te gaan. En het vlees wat geslacht is moet direct de koelcel in. In overleg met Kroon Vlees is gekeken naar de meest gunstige tijden/dagen. We zijn halverwege de middag gestart tot laat in de avond, en de volgende ochtend de hygiënische wanden afgemaakt. Dit zodat er geen enkele slachtdag in het gedrang is gekomen door de renovatie van slachterij koelcel wanden!

  Bent u ook benieuwd naar een advies voor uw slagerij/slachterij wanden of hygiënische wanden? Neem vrijblijvend contact met ons op en we beoordelen uw situatie waarin we uw omgevingscondities en factoren in ogenschouw houden.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Slagerij

  systeemplafond montage voor slagerijen

  Visindustrie

  hygiënische vloeren wanden en plafonds voor vishandels

  Werkplaatsen

  deuren vloeren wanden en plafonds voor logistiek

  Magazijnen

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware