AGF industrie

Toepassingen > AGF industrie

Aardappel, groente en fruit verwerking

Zoals in uw branche bekend, wordt Groente en fruit veelal schoongemaakt, gesneden en gespoeld met erg veel water. Water in een verwerkingsomgeving brengt een aantal problemen met zich mee. In combinatie met staal krijg je snel roestvorming. Verwerkt u aardappels dan herkent u door de grote hoeveelheid zetmeel vast de corrosievorming aan uw wanden of plafonds. In deze industrie passen wij kunststof wanden toe, glasvezelversterkte polyester is bestand tegen veel water maar ook zetmeel. Bij een grote friet fabrikant hebben we in een recent project alle stalen sandwichpanelen gerenoveerd, hier is middels een direct verlijmingssysteem glasvezelversterkt polyester gemonteerd.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  AGF hygiënische wanden

  FSSC 22000 standaard

  Deze standaard is vernieuwend binnen de voedingsmiddelenindustrie, omdat FSSC 22000 de eerste norm / standaard voor deze industrie is die wereldwijd wordt geaccepteerd. De FSSC 22000 standaard wordt steeds vaker toegepast binnen de voedingsmiddelenindustrie, omdat deze standaard goedgekeurd is door de GFSI (Global Food Safety Initiative). Er zijn nu al ongeveer 24000 gecertificeerde bedrijven wereldwijd. Het voordeel van deze norm is dus ook dat deze mondiaal kan worden ingezet. Hierdoor ontstaat er dus minder wildgroei door lokale standaarden en normen.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Hygiënecode

  De AGF industrie wat staat voor Aardappel, Groente en Fruit maar er valt veel meer onder. Denk bijvoorbeeld aan kant- en klare salades , gesneden fruit. De vraag wordt steeds vernieuwd dus de AGF industrie moet hierin mee. Dit geld ook op het gebied van bedrijfsinrichting, hiervoor heeft ook de AGF een eigen hygiënecode welke gehanteerd dient te worden. In deze hygiënecode komt naar voren waarom kunststof wandpanelen en een kunststof plafond een ideale oplossing kunnen zijn voor uw verwerkingsruimte.
  In de hygiënecode wordt gesproken over de volgende onderdelen voor de bedrijfsinrichting:

  Vloeren moeten gemakkelijk schoon te maken zijn. Vloeroppervlakten in de bereidingsruimte moeten voorzien zijn van een goede waterafvoer. De vloeren moeten daarom gemaakt zijn van materiaal dat geen vocht opneemt of doorlaat. De overgangen tussen de vloer en de wanden zijn bij voorkeur naadloos en rond.

  Muuroppervlakten in de bereidingsruimte moeten gemaakt zijn van materiaal dat geen vocht opneemt of doorlaat. Ze moeten een glad oppervlak hebben, tot een hoogte die op de werkzaamheden (denk aan spatten) is aangepast. De foodsave wandafwerking dient bij voorkeur een lichte kleur te zijn, om vuil makkelijk te kunnen waarnemen.

  Plafonds en voorzieningen aan het plafond in de bereidingsruimte moeten zodanig zijn ontworpen, geconstrueerd en afgewerkt dat zich geen vuil kan ophopen en dat condens, schimmelvorming en het loskomen van deeltjes worden beperkt. Het plafond is glad en afwasbaar en licht van kleur.

  Om te voorkomen dat vuil zich kan ophopen is een juiste materiaalkeuze en een juiste foodsave wandafwerking van de ruimte van groot belang, een goede keuze hiervoor is een kunststof paneel. Verouderd materiaal, oneffenheden en scherpe hoeken zijn daarom ongewenst. De bedrijfsruimte moet zodanig gebouwd en ingericht zijn dat overal goed kan worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Vloeistofdichte kunststof wandpanelen zijn hier ideaal voor.

  Een hygiënische plafondafwerking welke goed bestand is tegen roestvorming kan gemaakt worden van een kunststof paneel. Een kunststof plafond kan altijd makkelijk gereinigd worden.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Dranken industrie

  Visindustrie

  Zuivelindustrie

  Koel- en vriescellen

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware