Cleanroom wanden & panelen

Toepassingen > Cleanroom

Hygiënische cleanroom wanden en panelen

Een cleanroom in uw bedrijf moet een extreem zuivere werkomgeving zijn. HAP weet hoe belangrijk het is dat in zo’n cleanroom de wanden en panelen hygiënisch schoon zijn. De standaarden voor een cleanroom liggen anders dan in een hygiënische ruimte die moet voldoen aan de HACCP richtlijnen.

Hoewel de verschillen groot zijn, liggen de eisen voor cleanroom wanden en plafonds in basis gelijk aan de eisen die in een willekeurige ruimte gesteld worden aan hygiënische wandafwerking.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Het gebruik van cleanroom wanden en panelen

  Cleanrooms bestaan in allerlei vormen en afmetingen. In een cleanroom met een oppervlakte van duizenden vierkante meters, kunnen hele fabricage faciliteiten aanwezig zijn. Maar de cleanroom wanden en panelen kunnen soms ook enkele vierkante meters groot zijn. Of slechts zo groot als een grote werktafel (flowbench). In de meeste cleanrooms is er een verticale luchtstroom. Sommige cleanrooms zijn echter zeer hoog (bijvoorbeeld bij de bouw van satellieten) en hebben dan vaak een horizontale luchtstroom.

  Cleanrooms worden vooral gebruikt bij fabricage van halfgeleiders of geneesmiddelen. Hier is het belangrijk dat de cleanroom wanden en panelen heel hygiënisch zijn. Maar ook in andere industrieën, zoals de biotechnologie, de biologie, de optica, de productie van zonnecellen en de ruimtevaart worden cleanrooms gebruikt om producten en processen te beschermen.

  Ook de voedingsindustrie maakt gebruik van cleanroom technieken. Zo kan een betere controle van het productieproces bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum van bereide gerechten of verse producten in belangrijke mate verlengen.

  Cleanroom hygiënische panelen

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Eigenschappen

  Glasbord®, een oplossing voor uw wanden en panelen

  In een cleanroom is vaak over- of onderdruk aanwezig. De cleanroom wanden en plafonds dienen hiervoor geschikt te zijn. De ruimte moet namelijk luchtdicht afgesloten kunnen worden om over- of onderdruk plaats te laten vinden. Een wand met Glasbord® hygiënische wandafwerking kan vloeistofdicht afgewerkt worden door het toepassen van 2-componenten verbindingen. Deze 2-componenten verbinding kan ook toegepast worden als wand-plafond aansluiting en als wand-vloer aansluiting. Zo wordt de ruimte als het ware één geheel.

  De cleanroom wanden en panelen kunnen antistatisch uitgevoerd worden met Glasbord®. Het oppervlak kan naar wens gekozen worden. Opties zijn een gestructureerd oppervlak en een glad of vlak oppervlak. Een hygiënisch plafondsysteem is ook vloeistofdicht toe te passen. HAP kan cleanroom wanden en panelen maken die blind bevestigd kunnen worden aan de bouwkundige vloer en aan de onderzijde afgewerkt met een 2-componenten verbinding. Hierdoor ontstaat een luchtdicht en vloeistofdicht systeem.

  HAP denkt vrijblijvend met u mee over uw cleanroom

  HAP helpt u met het inrichten van uw cleanroom en denkt mee over de juiste uitvoering van de cleanroom wanden en panelen. Dit alles is geheel vrijblijvend. Wij bekijken de situatie, maken een inschatting van uw wensen en de beste oplossing. We denken dan met name mee over de wanden, het hygiënisch plafondsysteem en de vloer. Hieruit komt een vrijblijvende offerte. Bij een opdracht gaan wij met de grootste zorg en begeleiding het project samen met u aan.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Farmaceutische industrie

  Ziekenhuis

  Pluimvee industrie

  Zorgsector

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware