Cleanrooms

Toepassingen > Cleanroom

Hygiënische wand- en plafondpanelen voor Cleanrooms

Een cleanroom binnen uw bedrijf moet een extreem zuivere werkomgeving zijn. De standaarden liggen hier anders dan in een hygiënische ruimte die moet voldoen aan de HACCP richtlijnen. De verschillen zijn groot maar in de basis liggen de eisen voor cleanroom wanden en cleanroom plafonds gelijk aan de eisen die er in een willekeurige ruimte gehangen worden aan hygiënische wandafwerking.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Cleanroom panelen

  Cleanrooms bestaan in allerlei vormen en afmetingen. Hele fabricage faciliteiten kunnen aanwezig zijn in een cleanroom met oppervlaktes van duizenden vierkante meters. Cleanrooms kunnen ook slechts enkele vierkante meter groot zijn, of slechts zo groot als een grote werktafel (flowbench). De meeste cleanrooms hebben een verticale luchtstroom, sommige zijn zeer hoog (bijvoorbeeld bij de bouw van satellieten) en hebben dan dikwijls een horizontale luchtstroom.

  Cleanrooms worden vooral gebruikt bij de fabricage van halfgeleiders of geneesmiddelen. Maar ook in andere industrieën zoals de biotechnologie, de biologie, de optica, de productie van zonnecellen, de ruimtevaart, worden cleanrooms gebruikt om producten of processen te beschermen. Ook de voedingsindustrie maakt gebruik van cleanroom technieken, zo kan een betere controle van het productieproces bv. de houdbaarheidsdatum van bereide gerechten of verse producten in belangrijke mate verlengen.

  Cleanroom hygiënische panelen

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Eigenschappen

  Glasbord®, een oplossing voor uw cleanroom panelen

  In een cleanroom is vaak over of onderdruk aanwezig, dat houd in dat de cleanroom wanden en cleanroom plafonds hiervoor geschikt moeten zijn. De ruimte moet luchtdicht afgesloten kunnen worden om over- of onderdruk plaats te laten vinden. Een wand met Glasbord® hygiënische wandafwerking kan vloeistofdicht afgewerkt worden door middel van 2-componenten verbindingen toe te passen. Deze 2-componenten verbinding kan ook toegepast worden als wand-plafond aansluiting en als wand-vloer aansluiting. Door dit op deze manier te verwerken wordt de ruimte als het ware 1 geheel.

  De cleanroom wanden kunnen antistatisch uitgevoerd worden met Glasbord®, het oppervlakte kan naar wens gekozen worden. Hiervoor is een gestructureerd oppervlak, glad of vlak oppervlak een optie. Een hygiënisch plafondsysteem is ook vloeistofdicht toe te passen. We kunnen panelen maken die blind bevestigd kunnen worden aan de bouwkundige vloer en aan de onderzijde afgewerkt met 2-componenten. Hierdoor ontstaat een luchtdicht en vloeistofdicht systeem.

  HAP denkt vrijblijvend met u mee over uw cleanroom

  HAP kan u helpen met inrichten van uw cleanroom en meedenken over de juiste uitvoering, dit alles geheel vrijblijvend. Wij komen de situatie bekijken, maken een inschatting van uw wensen en wat daar de beste oplossing voor is. We denken dan met name over de wanden, hygiënisch plafondsysteem en de vloer. Hieruit komt een vrijblijvende offerte, bij opdracht gaan wij met de grootste zorg en begeleiding het project samen met u aan.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Farmaceutische industrie

  Ziekenhuis

  Pluimvee industrie

  Zorgsector

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware