Drankenindustrie

Toepassingen > Drankenindustrie

(Fris)Drankenindustrie wanden en plafonds

U herkent het waarschijnlijk uit eigen ervaring in uw productieomgeving, de verdwenen voegen in tegelwanden, de glazuurlaag die volledig verdwenen is waardoor uw tegelwand poreus is geworden en niet meer kan voldoen aan de eis om ondoordringbaar te zijn en vloeistofdicht. Dit is exact waar een wandafwerking paneel wel aan moet voldoen in uw branche. Een drankenindustrie plafond wat opkrult bij uw productieproces waar hitte vrijkomt of wat bijna niet meer te reinigen is. Condensvorming en schimmel tegen uw plafond omdat het materiaal net niet geschikt is als foodsave plafond, het zijn problemen die vaak voorkomen in de drankenindustrie.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Productieproces stelt hoge eisen aan de omgeving

  De drankenindustrie, ook wel de ‘natte food’ genoemd. Een grote markt en het 2e woord uit de markt food & beverage. Wat niet automatisch betekent dat deze markt de helft van de voedingsmiddelenindustrie bevat maar wel een groot deel.

  Bij het produceren van dranken van bier en alcoholhoudende dranken, koolzuurhoudende dranken, sterke drank, wijn, frisdranken of koffie heb je te maken met productieprocessen die veel vragen van de omgeving waarin het gebeurt. Drankenindustrie wanden en drankenindustrie plafonds dienen bestand te zijn tegen de gevraagde waardes die aan het productieproces hangen. U weet als geen ander welke zuren en logen er vrij komen bij het produceren van uw drank.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  EHEDG Richtlijnen

  Volgens de EHEDG richtlijnen een ruimte afwerken zorgt voor een gegarandeerde ruimte die voldoet aan alle eisen. De EHEDG (European Hygienic Engineering Design Group) heeft wegens de vele ervaringen een richtlijn opgesteld waar oplossingen staan voor drankenindustrie plafonds en drankenindustrie wanden.

  HAP kijkt samen met u naar een passende oplossing

  HAP heeft een wandafwerking paneel wat bestand is tegen chemicaliën, zuren en logen die voorkomen in de drankenindustrie. Deze panelen kunnen op diverse manieren toegepast worden om foodsave wanden en foodsave plafonds te creëren. Cruciaal in een hygiënisch ontwerp zijn de wand-vloer aansluitingen en de wand-plafond aansluitingen, hier kijkt HAP kritisch naar en komt met een maatwerk oplossing als de situatie daar om vraagt. Voor een foodsave plafond zijn ook diverse oplossingen, afhankelijk van of u uw plafond wilt verlagen, of u boven het plafond moet kunnen, beloopbaarheid van belang is of dat het vloeistofdicht moet zijn en tegen hogedrukreiniging bestand moet zijn. Uiteraard kunnen er ook meerdere zaken spelen, door deze zaken uitvoerig te bekijken komen we samen tot het passende advies voor uw foodsave plafond.
  Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend over de oplossingen die wij kunnen bieden, uiteraard na een complete inventarisatie van uw situatie en productieproces. Uw situatie bepaald de oplossing.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  AGF industrie

  Visindustrie

  Zuivelindustrie

  Koel- en vriescellen

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware