Koelcel en vriescel

Toepassingen > Koelcel en vriescel

Koel- en vriescel wanden

In uw koelcel of vriescel worden vaak verse producten bewaard. De producten worden in deze omstandigheden bewaard om te zorgen dat ze langer houdbaar blijven en dat ze in tact blijven en niet over de datum van consumptie gaan.

Een koelcel of vriescel moet zo ingericht zijn dat er geen storende factoren zijn om dit proces op een negatieve manier te beïnvloeden. Uw koelcel wanden en koelcel plafond moeten geschikt zijn voor de doeleinden waar de koelcel voor bedoeld is. In een koelcel of vriescel is altijd beweging van koude lucht wat wordt veroorzaakt door een koelingssysteem. Door de lagere temperaturen en producten die bewaard worden is er altijd een vochtig klimaat in de cel aanwezig.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Hygiënische wand- en plafondpanelen voor koelcel of vriescel

  Roestvorming is niet wenselijk in een koel- of vriescel

  Stalen sandwichpanelen worden vaak toegepast als koelcel wanden of koelcel plafond, deze panelen bestaan uit de basis van staal met een coating die wel dan niet foodsave is. Het risico van deze coating is dat deze altijd kwetsbaar blijft.

  Als er schade ontstaat door het wegzetten van bakken of een aanrijding met een kar dan is de kans groot dat er schade ontstaat aan de coating. Wanneer er schade ontstaat aan de coating dan komt de stalen ondergrond direct in aanraking met de vochtige omstandigheid in combinatie met de lage temperatuur. Hierdoor gaat een roestvormingsproces vormen wat doorgaat totdat de panelen ook constructief aangetast worden.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Kunststof wandpanelen bieden de oplossing

  Kunststof kan niet roesten, dat is een van de grote voordelen van kunststof als toepassing in een koelcel of vriescel. Koelcel wanden of vriescel wanden kunnen opgebouwd worden met panelen fabrieksmatig voorzien van Glasbord® platen. Echter kan uw koelcel plafond of vriescel plafond ook nadien nog voorzien worden van kunststof wandpanelen. De panelen zijn krasvast en stootvast, ook bij directe verlijming over een bestaand paneel. Mocht u roestvorming constateren of schade aan uw vriescel wanden of koelcel plafond dan kan deze in de meeste gevallen direct overlaagd worden met een 2,3 mm dikke polyester plaat. Deze plaat voldoet volledig aan alle eisen die gesteld worden in de voedingsindustrie.

  Hap, uw oplossing binnen handbereik

  Een koelcel of vriescel is een investering die u maar een keer in een lange periode doet. Om deze periode zo lang mogelijk te laten zijn denken wij graag met u mee voor de beste oplossing die ook duurzaam is. Wij komen hiervoor graag vrijblijvend bij u langs en geven u advies over uw koelcel wanden, koelcel plafond, vriescel wanden of vriescel plafond.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  AGF industrie

  Visverwerking

  Zuivelindustrie

  Slagerij