Pluimvee industrie

Toepassingen > Pluimvee industrie

Hygiënische wanden en plafonds voor pluimvee industrie

Zoals u zeker herkent in uw bedrijf als u werkzaam bent in de pluimvee industrie is dat hygiëne en de pluimvee industrie hand in hand met elkaar moeten gaan. Pluimvee dieren zijn enorm gevoelig voor ziektes, voortkomend uit bacteriën en schommelingen in omgevingsfactoren. De plek waar pluimvee opgroeit, geslacht en verwerkt wordt dient daarom erg hygiënisch te zijn. De pluimvee wanden en pluimvee plafonds dienen zo ingericht te zijn dat ze niet indringbaar zijn voor bacteriën of schimmels. EHEDG wanden zoals omschreven in de EHEDG richtlijn voor het hygiënisch ontwerpen van een voedingsbedrijf.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Wanden pluimvee industrie

  Virusuitbraak voorkomen

  Een uitbraak van een virus kan enorme gevolgen hebben voor de pluimvee-industrie. Dat bleek een aantal jaren geleden. Pluimveebedrijven werden getroffen door de vogelgriep. Duizenden dieren moesten worden geruimd met grote financiële schade voor de pluimvee industrie. Behalve de vogelgriep heeft de pluimvee-industrie te maken met veel meer bedreigingen, denk aan Salmonella of Listeria. Allerlei voorzorgsmaatregelen worden genomen om uitbraken van virussen, bacteriën, gisten en schimmels te voorkomen. Van hygiëneprotocollen en douche voorschriften tot het dagelijks chemisch reinigen van ruimtes en machines. Een strikte hygiëne is niet alleen belangrijk voor het dierenwelzijn en de voedselveiligheid, maar uiteraard ook voor de gezondheid van de medewerkers.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Hygiënecode pluimvee industrie

  De hygiënecode voor de pluimvee industrie schrijft ook een aantal zaken voor wat betreft de pluimvee wanden en pluimvee plafonds:

  • Muur oppervlakken moeten goed worden onderhouden en moeten gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt en, indien nodig, ontsmet. Dit houdt in dat ondoordringbaar, niet-absorberend, afwasbaar en niet-toxisch materiaal moet worden gebruikt en dat een glad oppervlak tot op een aan de werkzaamheden aangepaste hoogte vereist is.

   

  • Plafonds (of waar plafonds ontbreken, de binnenkant van het dak) en voorzieningen aan het plafond moeten zo zijn ontworpen en uitgevoerd dat zich geen vuil kan ophopen en dat condens, ongewenste schimmelvorming en het loskomen van deeltjes worden beperkt.

  HAP denkt met u mee

  De diverse toepassingen van onze EHEDG wanden van Glasbord® bieden voor elke situatie een passende oplossing. Directe verlijming, een hygiënische voorzetwand of een hygiënische scheidingswand biedt zeker een oplossing. Omdat de situatie altijd maatwerk betreft om tot een goede hygiënische pluimvee wand te komen komen wij graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bespreken en bekijken.

  Voor een voedingsindustrie plafond zijn diverse oplossingen mogelijk, afhankelijk van wat er in welke ruimte gebeurt en hoe hoog de ruimte is. Zijn hier ook veel mogelijkheden in. Glasbord® FRP panelen in de vorm van verlijming of sandwichpanelen. Als de eisen in een bepaalde ruimte wat minder hoog zijn dan zijn PVC panelen ook een prima alternatief.

  Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak op locatie voor advies en vrijblijvend offerte voor uw pluimvee wanden of voedingsindustrie plafond.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Slagerij

  Visindustrie

  Zuivelindustrie

  AGF industrie

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware