Ziekenhuizen

Toepassingen > Ziekenhuizen

Ziekenhuis wanden en plafonds

In een werkomgeving waar bacteriën en ziekten voorkomen zoals in de bedrijfsomgeving van u, een ziekenhuis, is hygiëne van levensbelang. Nergens komen zoveel bacterie bronnen binnen dan in een ziekenhuis, wanneer het om de volksgezondheid gaat. Aandacht voor de hygiënische inrichting van uw ziekenhuis kan van levensbelang zijn. Denk hierbij aan de ziekenhuis wanden of ziekenhuis plafonds.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Veel diversiteiten

  Ziekenhuis wand- en plafond panelen

  In een ziekenhuis komen veel verschillende aspecten aan bod, waar veel verschillende eisen liggen aan ruimtes. Hygiënische wandpanelen in de keuken van uw ziekenhuis of de ziekenhuis wandafwerking in een operatiekamer in combinatie met een hygiënisch plafond, zijn 2 heel andere vraagstukken. In de keuken moet gekeken worden naar de voedselveiligheid en in de operatiekamer kan een overdruk of onderdruk situatie noodzakelijk zijn waardoor ook de luchtdichtheid van de ziekenhuis wanden een vereiste is. 

  Hoe divers de situaties ook zijn in een ziekenhuis, er is altijd een oplossing te bedenken. Van polyester Glasbord® platen is een perfecte situatie te creëren voor in een ziekenhuis keuken maar ook de operatiekamer is perfect vloeistofdicht in te richten conform de richtlijnen voor operatiekamers. Samen kijken naar de juiste oplossingen voor uw hygiënische wandpanelen en ziekenhuis plafonds.

  Hygiënische ziekenhuis wand- of plafond afwerking nodig?

  Richtlijnen

  Richtlijn vanuit RIVM voor ziekenhuizen

  Het RIVM (rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu) heeft richtlijnen opgesteld voor de hygiëne zaken in en rondom een ziekenhuis. Ook de inrichting van een ziekenhuis wordt hierin meegenomen. De ziekenhuis wandafwerking en hygiënische plafonds zijn vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel. Als de basis goed is dan kan er op alle vlakken rekening gehouden worden om de hygiëne normeringen te handhaven.

  De algemene richtlijn van het RIVM

  Alle ruimtes waar medewerkers en bezoekers komen, zoals een bar, eetruimtes, toiletten en (buiten)speel-, ontvangst en gebruiksruimtes, moeten veilig en goed schoon te maken zijn.

  • Richt ruimtes zo in dat schoonmakers overal bij kunnen. (geen holle ruimtes, afgeronde hoeken, materiaal wat goed schoon te maken is)
  • Er is voldoende verlichting om schoon te maken en het resultaat te kunnen zien.
  • Het meubilair, de vloeren en alle materialen, bijvoorbeeld speelgoed of toetsenbord, zijn goed te reinigen.
  • Plaats op strategische plekken een afvalbak met plastic zak

  Advies of offerte op maat?

  Bent u bezig met de inrichting van uw ziekenhuis of is uw ziekenhuis toe aan nieuwe hygiënische wandpanelen of hygiënische plafonds? HAP denkt graag vrijblijvend met u mee. Wij komen bij u op locatie en bekijken samen met u de mogelijkheden.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Zorgsector

  Sportaccommodatie

  Kantoorpanden

  Zwembaden

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware