Zorgsector

Toepassingen > Zorgsector

hygiënische wanden in de zorg

Als u werkzaam bent in de zorgsector, een grote en belangrijke sector in Nederland. Dat is de afgelopen periode rondom het Corona virus maar weer gebleken. Daarnaast vindt ook de vergrijzing van onze bevolking plaats. Algemeen feit is dat mensen met een oudere leeftijd meer zorg nodig hebben, dit houdt in dat de komende jaren de vraag in de zorg alleen maar groter zal worden. Er is bijna geen dorp in Nederland waar geen verzorgingstehuis staat. In de verzorging is hygiëne een hot item, hier spelen andere zaken als in de foodsector maar in de basis komen veel van dezelfde zaken terug. Doelstelling in een verzorgingstehuis of zorgverlening centrum is om min mogelijk ziekteverwekkers en bacteriën in leven te houden of kans tot leven te geven.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Wand- en plafond panelen voor de zorg

  Wanden in de zorgsector krijgen veel te verduren

  In een zorginstelling wordt vaak al wel rekening gehouden met de keuzen voor de zorg wanden. Al vele jaren is PVC hier een veel gebruikt materiaal, maar is niet in hoge mate schokbestendig en krasvast. U herkent waarschijnlijk in een zorginstelling wel de hygiënische wanden waar de krassen op staan of waar deuken in zitten omdat er bedden en karren tegen de zorg wanden zijn gereden. Hygienische wanden van pvc worden ook gezien als minder toepasbaar omdat er veel weekmakers in pvc verwerkt zijn, dit kan kwetsbaar zijn voor de gezondheid.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Eigenschappen

  Polyester platen in alle kleuren en designs

  Polyester platen kunnen geleverd worden in diverse designs, deze productlijnen heten designs of Varietex kunststof wanden. Afhankelijk van de ruimte waar de platen toegepast gaan worden, kan er gekozen worden voor polyester platen van Glasbord® met een effen design met een patroon. Bijvoorbeeld linnen of een zandstructuur. Als u een ruimte hebt welke wat meer in het oog moet springen dan kan ook een houtlook of betonlook toegepast worden. Het is zelfs mogelijk om op een vlakke plaat bijvoorbeeld een logo te laten drukken of een bos als achtergrond te drukken op uw kunststof wanden van Glasbord®. Zo kan ook de kantine of de gezelschapsruimte op een manier afgewerkt worden die voldoet aan de hygiëne normering maar ook aan alle wensen kan voldoen qua design.

  Advies en realisatie in 1 hand

  Hygiene afbouw projecten BV komt graag bij u op locatie kijken als u wanden toe zijn aan een renovatie of als er veel schade ontstaat wat aandacht verdient. Wij bekijken de situatie van uw zorg wanden en bieden u een passende oplossing.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Ziekenhuis

  Onderwijs

  Farmaceutische industrie

  Kantoorpanden

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware