Visser Chocolade

Productieruimten renoveren

Visser Chocolade uit Schimmert was op zoek naar een partij die voor hun de bestaande productieruimten / spuitruimte opnieuw kon indelen/creëren. Frank Visser heeft hiervoor contact opgenomen met Hydewa Benelux. Hydewa Benelux is op locatie geweest en heeft aan de hand daarvan HAP voorgesteld als mogelijke afbouwpartner voor de hygiënische wanden en plafonds.
Na een aantal jaren de ruimte in gebruik te hebben gehad was het tijd voor een nieuwe indeling renovatie van deze ruimte en up te daten naar de geldende HACCP normen en daarnaast te optimaliseren aan de huidige processen binnen Visser Chocolade.
Na een projectanalyse en specifieke offerte heeft Frank Visser de opdracht gegund aan HAP.

In aanloop naar de start van onze werkzaamheden is het sloopwerk uitgevoerd in eigen beheer van Visser Chocolade, daarnaast is ook het leidingwerk verwijderd van de bestaande wanden. SR Vloeren heeft vervolgens eerst nieuwe RVS goten geplaatst en vervolgens een nieuwe Ucrete vloer in de ruimte aangebracht.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Hygienische wanden

  Na aanbrengen van de vloer zijn wij gestart met uitzetten van de hygiënische wanden, de hygiënische panelen van Roma Nederland welke fabrieksmatig al aan 2 zijden voorzien zijn van Glasbord hebben we toegepast op de plekken waar 2 productiezijdes zijn. Op de plekken waar maar 1 productie zijde is hebben we een scheidingswand met aan een zijde Glasbord en de andere zijde staal toegepast omdat de andere kant van de ruimte niet hoeft te voldoen aan de HACCP normen. Hiermee hebben wij weer 2 nieuwe ruimtes gecreëerd, een nieuwe spoelkeuken en kookkeuken.

  Hygiënisch plafond

  Na het monteren van de wandpanelen, hebben we de beloopbare plafondpanelen geplaatst, welke aan de onderzijde afgewerkt zijn met Glasbord. Dit zodat ook het plafond een hygiënische afwerking heeft. De beloopbaarheid van het plafond was een eis van Visser Chocolade zodat het leidingwerk uit het zicht blijft en bovenop de panelen kan worden gemonteerd en dat er altijd nog aanpassingen gedaan kunnen worden.
  Onder de nieuwe entresolvloer hebben we een systeemplafond aangebracht met Glasbord platen, kleur zwart. Dit sluit aan op de overige hygiënische wanden waardoor het ook een chique uitstraling krijgt.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Hygiënische hoekverbinding

  Als overgang van het plafond naar de hygiënische wanden en de onderlinge binnenhoeken tussen de HACCP wanden hebben wij gebruik gemaakt van 45 graden hoeken voorzien van Glasbord zodat zich geen vuil kan gaan ophopen.

  Deze nieuwe oplossing zorgt voor extreem hygiënisch resultaat. Alle profielen zijn uitgevoerd van RVS, waardoor een lange levensduur en foodsave omgeving gegarandeerd is.

  Voorzetwanden

  Na inschatting van de situatie hebben we op een bestaande wand gewerkt met de 20mm voorzetpanelen van Glasbord, dit om leidingwerk weg te werken. Op de wanden waar directe verlijming mogelijk was, hebben we direct verlijmd met Glasbord.

  Lopende het project kwam de vraag nog of we in de bestaande productieruimte een hygiënische wand konden bekleden met Glasbord, dit hebben we direct mee kunnen pakken.

  Aanrijdbeveiliging

  Tevens hebben wij een kunststof wandbescherming en aanrijdbeveiliging aangebracht ter plaatse waar veel met karren wordt gereden ter voorkoming van eventuele schades.

  Bedankt voor de mooie samenwerking en vertrouwen!

  Wij bedanken Frank van Visser Chocolade en zijn team voor het vertrouwen in ons, de goede zorgen voor onze monteurs én wensen hem veel werkplezier in de nieuwe ruimtes en hopen dat er nog veel van die lekkere bonbons geproduceerd mogen worden.

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware