Visverwerking

Toepassingen > Visverwerking

Visverwerking wanden

U als visverwerker heeft veel te maken met water, zeewater met veel zout en ook veel schoonmaakwater. Logisch natuurlijk omdat de vissen in het water leven, dit water komt automatisch voor een gedeelte mee uw verwerkingsruimte in. Alleen al het feit dat er veel water en ook zout water in uw ruimte komt vraagt om een wandbescherming die hiertegen bestand is. Wij komen in de markt veel visverwerkers tegen die van oudsher tegelwanden hebben, deze zijn continu nat waardoor de complete achterwand verzadigd is van vocht. Dit zorgt op den duur voor schimmel-en bacterievorming welke bijna niet meer te stoppen zijn.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Roestvorming voorkomen is beter dan genezen

  Visverwerking wanden

  Een andere veel voorkomende wandbescherming of wandafwerking die we veel tegenkomen van oudsher als visverwerking wanden zijn stalen sandwichpanelen met wel of geen foodsave coating. Deze panelen zijn in nieuwstaat prima geschikt als visverwerking wanden, want de coating zorgt dat er geen water bij het staal kan komen. In de praktijk blijkt altijd dat er schades ontstaan door aanrijdingen met een kar, er langs lopen met iets scherps of bij uw snijtafel een keer uit te schieten.

  Wanneer er schade zit aan de de visverwerking wanden of visverwerking plafonds, kan er water achter de coating komen wat direct bij het staal uit komt. Als dit het geval is, zeker met zout zeewater dan treed er binnen een korte periode corrosievorming aan. Corrosievorming zorgt voor dusdanige beschadiging van uw visverwerking plafonds of wanden dat deze op den duur niet meer te herstellen zijn.

  HACCP richtlijnen zijn belangrijk voor visverwerkers

  Sinds ongeveer 25 jaar moet elk bedrijf dat levensmiddelen verwerkt een voedselveiligheidsplan hebben, dat is gebaseerd op de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). In zo’n plan staan processen beschreven die belangrijk zijn bij ontvangst, bereiding/productie, verpakken, opslag en transport. Hierbij worden ook de kritische controlepunten genoemd. Dit zijn de punten in een proces waarbij er iets kan misgaan met het product en waarvoor men een beheersmaatregel moet treffen.

  Als bedrijf dient u volgens deze regels te werken om veilig voedsel te produceren. U moet dan bijvoorbeeld denken aan de eisen op het gebied van de inrichting van uw winkel of verkoopwagen, hygiëne, temperatuurregistratie en verkoop. Voor de visverwerking stelt de VNV (Vereniging van Nederlandse Visspecialisten) deze hygiënecode op.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Wij komen graag uw situatie vrijblijvend beoordelen

  Herkent u deze situatie met tegelwanden of stalen sandwichpanelen? Dan zijn kunststof wanden of kunststof plafonds een oplossing om uw huidige wanden te renoveren een perfecte oplossing. In de meeste gevallen kan er een 2,3 mm dikke polyester wandafwerking over uw huidige wanden verlijmd worden waardoor uw ruimteverlies nihil is. Of directe verlijming een optie is, moet eerst op locatie bekeken worden. Diverse factoren spelen hierbij een rol welke wij kunnen screenen door middel van professionele apparatuur, pas als wij zeker zijn dat dit een optie is zullen wij u een directe verlijming met polyester wandafwerking adviseren. Dit doen wij uiteraard geheel vrijblijvend.

  Ook als u binnen uw huidige ruimte wat extra wanden wilt bouwen is Glasbord® FRP een prima oplossing, doordat er geen tegels en of staal gebruikt wordt bent u af van vochtindringing en roestvorming.

  Hetzelfde geld voor het nieuwbouwen van een vis verwerkingsruimte, wij kunnen de complete wanden voor u voorzien van kunststof wanden inclusief de eventuele winkel, hetzelfde geld voor uw kunststof plafonds. Hier beschikken we over diverse design afwerkingen die ook hygiënisch ontworpen zijn en voldoen aan de HACCP normeringen maar wel zorgen voor een stijlvol winkelontwerp.

  Wilt u advies op locatie en weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op en we komen graag geheel vrijblijvend bij u langs.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Slagerij

  Bakkerij

  Zuivelindustrie

  Cleanrooms

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware