Zwembaden

Toepassingen > Zwembaden

Zwembad wand- en plafond panelen

Als beheerder van een zwembad , beheert u een omgeving waar veel mensen komen en zich kwetsbaar op stellen (bloot) en komen in aanraking met veel natte oppervlaktes waar ook andere mensen aanraking mee hebben. Een goede hygiëne is daarom erg belangrijk. Een kunststof wandpaneel kan grote voordelen bieden ten opzichte van een traditionele tegelwand voor uw zwembad wanden.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden
  m2 plafond

  Schimmelvorming is een van de grootste gevaren in een zwembad

  Omdat schimmels overal in het milieu voorkomen, heeft het RIVM met een onderzoeksteam onderzocht hoeveel schimmels en welke schimmelsoorten je eigenlijk aantreft in een doorsnee Nederlands zwembad.

  Hiervoor namen de onderzoekers een groot aantal monsters van het water in de baden en van de zwembadwanden, zwembad plafonds rondom de wanden en kleedruimtes. Op de meeste onderzochte plekken in het zwembad werden schimmels aangetroffen. De aantallen varieerden per plek: hoge aantallen in het water van het recreatiebad en op het oppervlak van een schuim speelmateriaal, maar lage aantallen op een startblok, banken in de zwemzaal en de kleedruimtes en op de zwembadwanden en zwembad plafonds. De gekweekte schimmels behoren tot verschillende schimmelsoorten en -groepen, waarvan een aantal ooit een infectie bij een persoon heeft veroorzaakt, zoals blijkt uit de internationale literatuur.

  Zwemband wand- en plafond panelen

  Ondanks desinfectie met chloor en regelmatig schoonmaken waren schimmels dus op veel plaatsen in het zwembad aanwezig. Dat is niet verbazend omdat de meeste van deze schimmels overal in het milieu voorkomen en geen infecties bij mensen veroorzaken. De aanwezigheid van schimmels die dat mogelijk wel doen, op plaatsen waar mensen op blote voeten lopen, is niet wenselijk.

  Hygiënische zwembad wand- en plafond panelen nodig?

  Eigenschappen

  Ondoordringbaar materiaal helpt bij het voorkomen van schimmels

  Een HACCP-wandafwerking zorgt er voor dat u via de richtlijnen uw zwembadwanden en zwembad plafonds heeft ingericht. Door deze standaard aan te houden is het zeker dat uw wanden voldoen aan de eisen. Een kunststof wandpaneel is ondoordringbaar en kan vloeistofdicht afgewerkt worden, het materiaal bestaat uit polyester met glasvezel versterkt. Het materiaal kan in diverse structuren en kleuren toegepast worden zelfs met een fotoprint of logoprint. Zo kunt u ten alle tijden de gewenste look creëren in uw zwembad, kleedruimte, kantine of keuken met een HACCP-wandafwerking. Overal is een oplossing te bedenken. In een zwembad is veel vocht dus voor uw zwembad plafond is een kunststof plafond wat bestand is tegen vocht een goede oplossing. Dit voorkomt ook de schimmelvorming.

  HAP adviseert en realiseert graag voor u, informeer vrijblijvend en wij helpen u met de opbouw of renovatie van uw kunststof plafond of zwembadwanden.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Sportaccommodatie

  Carwash

  Horeca

  Koel- en vriescellen

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware