Foodsave paneel als hygiënische voorzetwand

Blog  > Hygiënische voorzetwanden

Een foodsave paneel als hygiënische voorzetwand

In alle ruimtes waar hygiëne een rol speelt zijn hygiënische wanden erg belangrijk, een solide basis zorgt ervoor dat hygiëne eisen makkelijker te halen zijn in de rest van uw bedrijf.

Alle branches van carwash tot aan de farmaceutische of voedingsindustrie hebben strenge eisen maar vallen in de basis terug naar een ding en dat is de hygiëne. Er zijn verschillende manieren om dit te kunnen checken of certificeren waaronder de BRC, FSSC2000 standaard welke allemaal gebruik maken van de HACCP richtlijnen.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  In de voedingsindustrie is er een Europese organisatie die dit helemaal uitgewerkt heeft waar ook diverse multinationals hun ervaringen in delen. Deze organisatie heet EHEDG (European Hygienic Engineering Design Group). De EHEDG schrijft over wanden: Bij alle wandsystemen is het belangrijk te voorkomen dat er horizontale randen of richel ontstaan die vuil en bacteriën kunnen herbergen en moeilijk schoon te maken zijn, vooral op hoogte. Muuroppervlakten moeten goed worden onderhouden en moeten gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt en, indien nodig ontsmet. Dit houd in dat ondoordringbaar, niet-absorberend, afwasbaar en niet-toxisch materiaal moet worden gebruikt en dat een glad oppervlak tot op een aan de werkzaamheden aangepaste hoogte vereist is, tenzij de exploitanten van levensmiddelenbedrijven ten genoegen van bevoegde autoriteit kunnen aantonen dat andere gebruikte materialen voldoen.

  De omgeving en omstandigheden bepalen de keuze voor uw foodsave paneel

  Hygiënische voorzetwand

  Een hygiënische wandafwerking is op diverse manieren te bereiken. Een hygiënisch wandpaneel moet voldoen aan diverse eisen waaronder vloeistofdichtheid, makkelijk afneembaar, niet indring baar voor bacteriën of micro-organisme.

  Een ruimte hygiënisch afwerken kan daardoor op veel verschillende manieren, de basis van het aankleden met een foodsave paneel begint bij het opzoeken van de problemen van uw ruimte of waarom uw ruimte op dit moment niet voldoet. Als het om een bestaande ruimte gaat dan is het belangrijk om goed te inventariseren waar de ruimte uit bestaat en wat er dadelijk in de ruimte plaats gaat vinden. Wordt er veel met water schoongemaakt, is er veel verwerking afval, werkt u met veel chemicaliën of is de verwerkingstemperatuur heel hoog of juist heel laag. Deze factoren kunnen allemaal van invloed zijn op de keuze voor uw hygiënisch wandpaneel.

  Gaat het om een nieuwbouw situatie dan kan het zijn dat u een ruimte wilt creëren die permanent een hygiënische afwerking heeft of een ruimte die u later weer kunt herstellen naar een casco, wanneer het bijvoorbeeld een huurpand betreft. Zo zijn er heel veel factoren die een rol kunnen spelen in de keuze voor de juiste wandafwerking plaat.

  Een hygiënische voorzetwand is prima te plaatsen over een ruwe metselwerk wand, dit kan zijn om leidingen weg te werken of omdat uw wand niet geschikt is voor het direct verlijmen van een wandbekleding kunststof

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Eigenschappen

  Voor elke ruimte een passende oplossing voor uw hygiënische wandbekleding

  Om tot een goede oplossing te komen, gaan wij graag met u in gesprek om alle kritische punten zoals hierboven omschreven boven tafel te krijgen. In veel gevallen is een wandbekleding kunststof een perfecte oplossing. In een ruimte waar directe verlijming geen optie is omdat de wanden niet van de juiste kwaliteit zijn, u een isolatie wilt toevoegen of een bepaalde waarde moet halen of omdat u een demontabel hygiënisch wandpaneel wilt toepassen omdat u flexibel wilt blijven voor de eigenaar van het pand of omdat u verwacht te groeien. Als een van deze zaken voor u van toepassing is dan is een hygiënische voorzetwand een goede oplossing. Een wandafwerking plaat die voldoet aan uw situatie, met een vulling in de plaat die dient aan de isolatie eisen die u stelt of die puur geld als stevigheid voor uw foodsave paneel. Deze vulling wordt gekozen na een check of uw panelen moeten voldoen aan bepaalde eisen zoals; brandwerendheid, milieu, vocht, constructie, isolatie en kosten.

  Een wandbekleding kunststof is een duurzame oplossing doordat er geen vocht in het foodsave paneel kan trekken, het absorbeert geen geuren en zorgt voor een verbeterde afwatering van water. Wat er ook voor zorgt dat u minder schoonmaakmiddelen nodig hebt. Heeft u ook ruimtes die in het zicht zijn van uw klanten, denk hierbij aan een winkel of open keuken. Er zijn ook hygiënische voorzetwanden met een wandafwerking plaat design. Dit design kan een houtlook of betonlook zijn of een print. Het is zelf mogelijk om uw bedrijfslogo, prijslijst of wat dan ook te laten printen op onze wandafwerking plaat

  BRC

  De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in de jaren 90 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

  Het doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten in orde zijn. In de huidige BRC norm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of proces faciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

  Van advies tot realisatie, alles in 1 HAP!

  Hygiëne afbouw projecten gaat samen met u op zoek naar de beste oplossing voor uw ruimte waar hygiëne eisen een rol spelen, ook kunnen we dit project voor uw als totaalproject aanpakken. Bouwkundige werkzaamheden, installatie en/of loodgieterswerk kunnen wij ook voor u voorzien. Door de verschillende type voorzetwanden kunnen we naast uw verwerkingsruimte ook uw presentatieruimte, kantine, winkel, gang, personeelsruimte of vergaderzaal aankleden met geschikte panelen. Neem nu contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak met ons bij u op locatie of bij ons op kantoor.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Farmaceutische industrie

  Horeca

  Zuivelindustrie

  hygiënische vloeren wanden en plafonds voor zuivel industrie

  Dranken industrie

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware