HACCP wandpanelen als maatstaf

Blog > Hygiënische wandpanelen

HACCP wanden als maatstaf

Mee met de tijd, kies voor een duurzame en hygiënische afwerking van uw bedrijfsruimte. Welke afwerking past bij uw bedrijfsruimte, bepalen we samen. U geeft uw werkzaamheden en gebruik aan van uw ruimte aan en wij bekijken wat de ideale oplossing is voor u. Indien mogelijk komen wij altijd op locatie om een passend advies uit te brengen.

De polyester HACCP wanden die HAP toepast en welke hygiënisch worden afgewerkt is de toekomst in ruimtes waar hygiëne een rol speelt. Problemen zoals roestvorming, loslatende coating, gebroken tegels, vocht vretende voegen, beschimmelde voegen zijn hiermee voorgoed verleden tijd. Zowel bij nieuwbouw, renovatie als verbouw zijn glasvezelversterkte polyester platen een perfecte oplossing. HAP zorgt altijd dat uw ruimte weer voldoet aan de HACCP normering.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Glasbord®, het A-merk HACCP wanden

  HAP werkt met het A-merk Glasbord® op gebied van hygiënische wanden. Glasbord® is een glasvezelversterkte polyester plaat (FRP , Fiberglas Reinforced Polyester) welke uitermate geschikt is als HACCP wandafwerking in een ruimte waar hoge hygiëne eisen van toepassing zijn. De HACCP panelen zijn speciaal ontworpen om het schoonmaak gemak te bevorderen en de indringing van vocht, bacteriën en schimmels tegen te gaan. Glasbord® panelen zijn voorzien van een beschermlaag, Surfaseal. Deze gepatenteerde beschermlaag biedt het voordeel ten opzichte van andere polyester platen. In dit filmpje wordt het voordeel van de Surfaseal beschermlaag nader toegelicht.

  Glasbord®

  Glasbord® heeft een dikte van 2,3 mm waardoor het ruimte verlies bij directe verlijming nihil is. Bij juiste geschiktheid van de wanden is glasbord direct te verlijmen over onder andere: tegelwerk, beschadigde sandwichpanelen, metalstud. Dit is situatie afhankelijk.
  Glasbord® is te verkrijgen in een gestructureerde plaat en in een gladde plaat. De gestructureerde plaat welke zorgt voor een goede waterafvoer, wat uiteindelijk zorgt voor minder opdrogend vocht op de wand. Dit is dan ook weer minder schimmel/bacterie groei. In de voedingsindustrie wordt hoofdzakelijk gekozen voor de gestructureerde plaat.

  In dit artikel van de leverancier wordt nader uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de gestructureerde en gladde platen. Op de polyester platen van Glasbord® zit een garantie van 10 jaar.

  Mocht uw ruimte vanwege bepaalde eisen of gebruik moeten voldoen aan bepaalde brandclassificeringen? Glasbord® polyester platen zijn leverbaar in diverse brandclassificaties. Waaronder de europese Bs2d0 norm of de FM Global certificatie.
  Glasbord® is in bijna alle gevallen een perfecte oplossing voor uw hygiënische wandafwerking, mocht dit in uw geval niet de juiste oplossing zijn dan zoeken wij samen naar een passend alternatief. HAP kan u altijd de juiste afwerking aanbieden welke voldoet aan uw wensen.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Eigenschappen

  Hygiëne bij HACCP wanden

  Door de afwerking van de glasbord polyester platen op verschillende manieren mogelijk is, kan een ruimte afgewerkt worden volgens alle huidige normeringen in de voedingsindustrie. De huidige normeringen zijn onder andere HACCP , BRC, FSSC200 en de EHEDG – richtlijnen. Hygiëne wordt een steeds belangrijker item, met name in de ruimtes waar producten geproduceerd of bereid worden die ingenomen of gegeten worden door mensen. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) gaat steeds strenger controleren of ruimtes waarin voedselproductie plaatsvindt voldoet aan de hygiëne eisen. Ook de afwerking van deze ruimtes is dan zeer belangrijk. Alle ruimtes die afgewerkt worden door hygiëne afbouw projecten voldoen gegarandeerd aan deze eisen. Ook oude ruimtes kunnen opnieuw opgekrikt worden naar het huidige niveau. Een oude ruimte welke 40 jaar geleden opgebouwd is met de eisen en regelgeving van toen heeft natuurlijk heel lang dienst gehad en prima gefunctioneerd, echter veranderd de tijd en worden de eisen strengen. Deze ruimtes zijn perfect up te graden met onze hygiënische wandpanelen. Bijvoorbeeld een oude tegelwand waar diverse tegels gebroken of gescheurd zijn of waar de voegen loslaten of vol zitten met vocht of schimmel zijn prima te overlagen na de juist voorbehandeling.

  Toepassingen en kenmerken

  Toepassingsgebieden HACCP wandpanelen

  De kenmerken van onze hygiënische wandpanelen inclusief beschermlaag zijn:

  • Hygiënisch
  • Onderhoudsarm
  • Slagvast
  • Krasvast
  • Roestvrij
  • Vochtafstotend
  • Duurzaam

  Totaalproject

  HAP neemt indien gewenst het gehele project onder zijn hoede, wilt u 1 aanspreekpunt en alles in uw verbouwing / renovatie geregeld hebben? Dan bent u bij HAP op het goede adres. Wij kunnen alle zaken voor u meenemen waaronder: 

  • Bouwkundige werkzaamheden
  • Installatie werkzaamheden
  • Vloerafwerking 
  • Wandafwerking
  • Plafondafwerking 
  • Projectbegeleiding 

  In 1 HAP van advies tot realisatie!

  Advies en montage HACCP wanden

  Het zo efficiënt mogelijk afwerken van uw werkomgeving is vooral afhankelijk van uw bedrijf. Wat voor werkzaamheden worden er verricht? Hoe wordt er schoongemaakt? Tegen welke problemen loopt u nu aan? Waar is de huidige ruimte uit opgebouwd?.

  Wij willen er alles aan doen om de afwerking van uw werkomgeving te personaliseren en voor uw werk geschikt te maken, hygiënisch afwerken op maat op basis van de huidige normeringen waaronder HACCP! Jarenlange ervaring en inlevingsvermogen biedt uiteindelijke de totaaloplossing voor u.

  Om een perfect eindresultaat te krijgen is de manier van monteren uitermate belangrijk, dit bepaald uiteindelijk de totale kwaliteit. Om tot een goede manier van monteren te komen heeft HAP altijd eerst telefonisch contact met u, waarin wordt onderzocht om wat voor ruimte en manier van bouwen het gaat. Nieuwbouw, renovatie of verbouw. Bij nieuwbouw kunnen wij op basis van tekeningen en details bepalen welke oplossing voor u geschikt is, dit mede door onze brede bouwkundige kennis. Heeft u een pand wat toe is aan een renovatie of verbouwing? Dan komen wij na het 1e telefoongesprek graag bij u op locatie om de situatie en wensen te beoordelen. In sommige gevallen kan er direct verlijmd worden op de huidige ondergrond, dit is de meest voordelige optie. Ruimteverlies is nihil en de kracht van de huidige wand kan overgenomen worden. Belangrijk is dat de ondergrond hiervoor geschikt is, dit zullen wij op locatie beoordelen en bepalen door het meten van een aantal belangrijke waardes die van belang zijn. Als directe verlijming geen optie is omdat de ondergrond niet geschikt is dan kunnen we overstappen op diverse alternatieven, bijvoorbeeld een voorzetwand of een renovatie panelen. Dit alles afhankelijk van de situatie maar vooral de wensen van u als gebruiker van de ruimte.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  AGF Industrie

  Grootkeukens

  Koel- en vriescellen

  Zwembaden

  huuskes
  burger king
  subway
  Brand
  Johma
  Vion
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware