Kunststof wanden minder kwestbaar

Blog > Kunststof wanden

Kunststof wanden zijn het minst kwestbaar

Het inrichten van uw bedrijfsruimte is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent, u zit in de opstartperiode van uw bedrijf en u neemt een bestaande ruimte over of gaat een bestaande ruimte een nieuwe functie geven. Het kan ook zijn dat uw bedrijfsruimte na tientallen jaren hard werken toe is aan een opfrisbeurt en niet meer voldoet aan de normeringen van tegenwoordig.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  Hygiënische wandpanelen wat moest voldoen aan de tegenwoordige HACCP wandafwerking was 20 of 30 jaar geleden een heel ander begrip dan tegenwoordig. Er zijn nu diverse richtlijnen en normeringen geschreven om uw hygiëne te kunnen handhaven in uw bedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld de HACCP richtlijnen, op basis hiervan zijn wat normeringen geschreven die ook wereldwijd en europees gelden. Dit zijn onder andere de BRC food norm en de FSSC 2000.

  De EHEDG (European Hygienic Engineering Design Group) heeft hiervoor zelfs een complete richtlijn opgesteld voor het hygiënisch bouwen van een fabriek of verwerkingsruimte, waaronder EHEDG wanden en plafond platen ook terug komen. Vaak komt het voor dat een eigen branche zoals de visverwerkingsindustrie of de slagersbranche een eigen hygiënecode heeft geschreven voor de specifieke doelgroep.

  De startfase van uw bedrijf en uw bedrijfsruimte bepaald hoe we u kunnen helpen

  De huidige situatie is de startfase van uw bedrijfsruimte, dit kan feitelijk verschillen van een bouwkavel tot aan een bijna geschikt pand wat u alleen nog aan hoeft te passen naar uw wensen. Bent u die bakker die aan huis een bakkerij met winkel wil beginnen en uw garage wilt ombouwen, dan loopt u waarschijnlijk tegen een hele hoop vragen aan over de HACCP wandafwerking en de plafondplaten. Een metselwerk wand voldoet niet zomaar aan de eisen. Een balklaag met plafondplaten is vaak niet direct geschikt om met uw bedrijf te beginnen.

  U kunt ook degene zijn die verantwoordelijk is voor de technische dienst van een grote slagerij of slachterij waar ook het in orde houden van het pand onder uw verantwoordelijkheid valt. Daar kan een stuk renovatie bij komen kijken van de hygiënische wandpanelen. Dit zijn 2 voorbeelden van een situatie waarin u kunt verkeeren bij vragen over wandafwerkingen of plafond platen. Zeer waarschijnlijk zit uw situatie hier niet bij maar gezien onze jarenlange ervaring in de branches waarin u werkzaam bent, weten wij van elke situatie een goed resultaat te maken. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om de situatie te bespreken en bekijken.

  Kunststof wanden

  Van huidige situatie naar ruimte volgens uw wensen

  Wanneer wij uw wensen bekeken hebben en de huidige situatie ingeschat hebben dan kan het zoeken naar oplossingen beginnen. Wat moet er allemaal gebeuren om tot een HACCP wandafwerking te kunnen komen? Is een van de vragen die wij beantwoordden voor u. HAP werkt met Glasbord® hygiënische wandpanelen, deze kunststof panelen bieden in bijna alle gevallen een ideale oplossing. Dit kan zijn door directe verlijming, voorzetwanden, scheidingswanden of sandwichpanelen. Wij zoeken hierin altijd de meest ideale situatie voor u, ook economisch. Voor plafond platen is Glasbord® ook een oplossing, daarvoor zijn ook diverse oplossingen toepasbaar.

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  Glasvezel versterkt polyester

  FRP/GFK

  FRP/GFK = glasvezel versterkt polyester. Bij de fabricage worden glasvezels cq glasvezelmatten met kunst- hars (resine) doordrenkt en indien nodig voorzien van een afwerklaag zodat een homogene samenstelling ontstaat. De op deze wijze ontstane platen worden tot transportabele delen gesneden, waarna zij op de plaats van bestemming met speciale door Hydewa voorgeschreven lijmen direct op de diverse onderlagen worden geplakt en aansluitend dichtgeseald. Hierdoor ontstaat een vochtbestendige, ge- makkelijk te reinigen beschermende laag (te vergelijken met een huidbeschermende laag), die ideaal is voor plaatsen/locaties waar hoge eisen aan de hygiëne worden gesteld. In de EHEDG wanden richtlijnen worden FRP/GFK wanden voorgeschreven als goede optie voor hygiënische wandpanelen en plafond platen.

  Bij onze GfK‘s maken wij onderscheid tussen plaatsen met standaardeisen (opbergruimten, stallen, etc.) en die met de hoogste eisen betreffende de hygiëne zoals ruimten voor het rijpen van kaas, delica- tessenwinkels, etc. Voor elke plaats zorgen wij voor de ideale oplossing. Standaard GfK voor ruimten met standaardeisen en Glasbord® als ideaal Premium Product voor toepassingen op het hoogste niveau. Vanzelfsprekend zijn alle producten voor bedrijven die met voedingsmiddelen werken geschikt.

  • Gladde, vlakke of gestructureerde oppervlakken 
  • Corrosievrij 
  • Duurzaam (blijvend) elastisch; zelfs bij een kleine radius is een installatie mogelijk zonder het ontstaan van barsten 
  • Duurzaam esthetisch 
  • Mechanisch belastbaar 
  • Extreem schok- en krasbestendig 
  • Chemicaliën- en zuur bestendig 
  • Vochtbestendig

  Glasbord® met Surfaseal, wereldwijd het A-merk

  Met Glasbord® platen van het merk Hydewa gebruikt HAP het wereldwijde A-merk op het gebied van kunststof wanden en plafond platen. De met glasvezel versterkte polyester platen worden hoofdzakelijk toegepast in ruimtes waar HACCP richtlijnen gelden en waar schoonmaakgemak een vereiste is.

  Naast Glasbord® platen kan HAP ook kunststof wanden en plafonds die stijlvol en decoratief zijn leveren en aanbrengen. Zo is er altijd een type wand- of plafond plaat die aan uw wens voldoet.
  De kunststof wanden en plafonds van Hydewa dragen bij aan een veilige en schone (werk)omgeving voor u en een ieder die gebruik maakt van de ruimte.

  Surfaseal maakt Glasbord® uniek

  De kunststof Glasbord® platen zijn voorzien van een extra beschermlaag: Surfaseal. Deze beschermlaag is wereldwijd gepatenteerd en maakt het grote verschil met alle andere kunststof platen. Door de Surfaseal zijn de Glasbord® platen:

   • Hygiënisch
   • Onderhoudsarm
   • Slagvast
   • Krasvast
   • Roestvrij
   • Vochtafstotend
   • Duurzaam

  Vrijblijvend advies en offerte

  Hygiëne afbouw projecten heeft voor alle situaties een passende oplossing. Uw productieproces, verwerkingsproces of het gebruik van de ruimte staat centraal. Wij nemen alle wensen door, kijken naar wat er gebeurt in de ruimte en welke schoonmaakmiddelen of chemicaliën er gebruikt worden. Op deze manier komen wij tot een geheel vrijblijvend advies met een gekoppelde vrijblijvende offerte voor uw hygiënische ruimte, hygiënische vloer, haccp wandafwerking en plafond platen. Een totaalproject en ontzorging door HAP.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Slagerij

  systeemplafond montage voor slagerijen

  Visindustrie

  hygiënische vloeren wanden en plafonds voor vishandels

  Horeca

  Bakkerij

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware