Plafondpanelen, alle vormen en maten

Blog > Plafondpanelen

Hygiënische plafondpanelen, in alle vormen en maten

Een plafond in een ruimte waar hygiëne een grote rol speelt dient ook hygiënisch afgewerkt te zijn. Produceert u voedsel, werkt u in de farmacie of heeft u een autowasstraat? Voor elke branche kan HAP u een passende oplossing bieden voor het hygiënisch afwerken met hygiënische plafondpanelen. Afhankelijk van de eisen van de ruimte.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  m2 wanden

  m2 plafond

  HACCP Systeemplafond

  Een systeemplafond kan voor u een prima oplossing zijn als u in een ruimte waar u niet met opwaarts water schoonmaakt. Een systeemplafond is uitermate geschikt om een ruimte hygiënisch af te werken op elke afstand van het bouwkundige plafond. Dit houd in dat u dus alles boven u hygiënisch plafond weg kunt werken, zoals leidingen, luchtbehandeling etc.

  Het grote voordeel van een HACCP systeemplafond is dat u heel makkelijk nog boven het plafond kunt komen.

  Een systeemplafond is opgebouwd uit een roestvrij raster met coating welke op elke kleur te krijgen is. Er wordt vanwege de hygiëne geen kantlat toegepast, indien dit noodzakelijk is zal er een kunststof kantlat toegepast worden.

  Er kan gekozen worden voor een HACCP systeemplafond van 600×600 mm of 1200 x 600, hier kunnen uiteraard ook LED licht-armaturen in komen te liggen welke wij ook voor u kunnen verzorgen.

  dienst02
  zwart dak hydewa

  De HACCP systeemplafond platen bestaan uit een Glasbord® plafondtegels van 2,3 of 3 mm dik, dit afhankelijk van de afmeting. De Glasbord® plafondtegels zijn voorzien van een structuur zodat er minder vuilaanhechting op de plaat plaatsvindt, indien gewenst kunnen deze ook glad geleverd worden. De platen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

  Een HACCP systeemplafond is perfect geschikt voor ‘droge’ productieruimtes zoals bakkerijen of horeca keukens

  Montage:

  • tegen bestaande plafonds
  • als af te hangen plafond (verlaagd plafond)

  Hygiënische wand- of plafond afwerking nodig?

  HACCP plafondpanelen

  Een HACCP plafondpanelen plafond is een perfecte oplossing in een ruimte waar veel water gebruikt wordt of waar het vochtgehalte heel hoog is. Een sandwichpanelen plafond kan direct tegen het bouwkundige plafond gemaakt worden door middel van speciale profielen, dit hygiënisch plafond is ook verlaagd toe te passen door middel van speciale roestvrije ophangsystemen.

  Een HACCP plafondpanelen plafond is een perfecte oplossing voor ruimtes met hoge eisen, bijvoorbeeld in een high-care zone.

  Montage:

  • tegen bestaande plafonds
  • als af te hangen plafond (verlaagd plafond)
  • als Sandwichelement (beloopbaar mogelijk)

  Glasbord®

  De sandwichpanelen kunnen opgebouwd worden uit verschillende isolatiekernen met aan 2 zijde een glasbord afwerking maar ook met andere afwerkingen aan de boven en/of onderzijde. Hierover brengen wij u een gericht advies uit afhankelijk van de eisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondergrond waar het tegen bevestigd gaat worden, of het ook een isolerende functie moet hebben, of er bepaalde foodsave eisen liggen waardoor er een bepaalde isolatie juist wel of juist niet toegepast kan of mag worden.

  Een HACCP plafondpanelen plafond is op 2 verschillende manier toepasbaar, afhankelijk van de situatie en het gebruik van uw ruimte. Het plafond kan door middel van een H profiel, naadloos aan elkaar worden gemaakt en met een 2-componenten verbinding vloeistofdicht aan elkaar verbonden worden. Dit zorgt voor een compleet vloeistofdicht plafond. Verlichting kan onder het hygiënisch plafond aangebracht worden (waterdichte armaturen) of flush in het plafond verwerkt worden. Eventuele doorvoeren door het plafond kunnen ook vloeistofdicht afgewerkt worden.

  De andere optie om het hygiënisch plafond te monteren is door middel van een omega profiel. Dit omega profiel kan direct tegen een bouwkundig plafond geplaatst worden maar ook door middel van een roestvrij ophangsysteem verlaagd toegepast worden zodat hier uw installaties boven verwerkt kunnen worden. Alle doorvoeren en aansluiting worden met een revet of profiel afgewerkt. Voordeel van dit systeem is dat er sporadisch een paneel uitgepakt kan worden mocht u boven het plafond moeten zijn voor onderhoudswerkzaamheden.
  Afhankelijk van de dikte van het paneel en de ophangconstructie is ook een beloopbaar plafond mogelijk.

  Hydewa sandwichpanelen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, een robuust oppervlak, goede
  warmte-isolatieen duurzaamheid. Wij fabriceren in een standaardmaat van 1.20m breedte en lengte tot 12m. Doordat de opbouw van het paneel per laag gekozen en gecombineerd kan worden, zijn wij in staat op individuele wensen van de klant in te gaan.
  De eigenschappen van de panelen kunnen daarmee aan de doeleinden aangepast worden.
  Een productie met continue kwaliteitscontrole en hoge standaarden, garandeert extreem geringe dimensionale
  afwijkingen.

  Hygiënische kunststof plafondplaten

  In ruimtes waar een dicht plafond een noodzaak is maar waar vloeistofdichtheid van minder belang is kan gekozen worden voor een kunststof plafondplaten plafond. Dit is een kunststof paneel wat naadloos in elkaar schuift en blind geschroefd wordt. De kunststof plafondplaten zijn voorzien van een antistatische laag zodat ze geen vuil aantrekken en daardoor perfect geschikt zijn voor ruimtes waar een hygiënisch plafond noodzakelijk is maar de eisen wat minder hoog liggen qua vloeistofdichtheid.

  Een kunststof plafondplaten plafond wordt rondom afgewerkt met speciale profielen, ook rondom ingebouwde armaturen kan dat op deze manier verwerkt worden. Een kunststof plafondplaten plafond is ook direct tegen het bouwkundige plafond te plaatsen maar ook verlaagd toe te passen, dit kan door middel van diverse ophangconstructies.

  HACCP kunststof plafondplaten zijn perfect geschikt in ruimtes waar een dicht plafond een eis is.

  Montage:

  • tegen bestaande plafonds
  • als af te hangen plafond (verlaagd plafond)

  Advies en realisatie

  Elke ruimte vraag om een ander type plafond en manier van monteren. HAP komt graag bij u langs op locatie om de bestaande ruimte te bekijken, de nieuwe ruimte te bespreken. In overleg wordt samen met u gekeken wat u in de ruimte doet, wat de eisen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat voor productie u doet, hoe u schoonmaakt, wat de temperaturen zijn of er brandeisen liggen. Na het innen van alle nodige informatie brengen wij een advies uit wat in onze ogen passend is voor uw situatie. Dat geheel vrijblijvend.

  Producten en toepassingen

  Meer toepassingsgebieden

  Onze hygiënische oplossingen zijn ook o.a. toepasbaar binnen de volgende branches:

  Dranken industrie

  Cleanrooms

  Zuivelindustrie

  hygiënische vloeren wanden en plafonds voor zuivel industrie

  Horeca

  Borgesius kiest wanden en plafonds van HAP BV
  huuskes
  SCA belgie kiest voor HAP BV
  de echte bakker kiest voor HAP BV montage
  burger king
  hygiënische wanden en plafonds voor McDonald's
  wanden en plafonds voor Ben & Jerry
  subway
  Brand
  panelen en wanden voor KFC
  Johma
  Plukon food group kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Storteboom kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Friesland Campina kiest deuren wanden en plafonds van HAP BV
  Vion
  De Gildeslager kiest wanden en plafonds van HAP BV
  Slagerij
  Pepsico
  Keurslager
  Aware